Varning Cookies are used on this site to provide the best user experience. If you continue, we assume that you agree to receive cookies from this site. OK

Sony 24-70mm f/4 Vario-Tessar T* FE ZA OSS Objektiv

GTIN: 4905524934786
sony24-70z
I lager
£514.21
Lägg i önskelista

Normalzoom från Zeiss avsedd för Sony spegelfria modeller med fullformatsensorer (t ex A7 / A7R), passar även existerande kameror med E-fattning som t ex NEX-6 och NEX-7 med APS-C sensorer.

Allmänt
Objektivet känns välbyggt med fin känsla i fokus och zoomring. Vid zoomning växer det ca 3 cm på längden. Det är klassat som vädertätat precis som Sonys A7 hus är, men saknar tyvärr gummipackning mellan optik och hus. Bildstabiliseringen fungerar bra och hjälper upp till 2-3 steg beroende på brännvidd och hur stadig man är på handen.

Bildkvalité
I mitten och till större del av bilden är det rejält skarpt redan på full öppning genom i stort sett hela zoomomfånget, men ut mot kanter och hörn är det aldrig så skarpt som det borde vara med tanke på prisnivå och tillverkare. Det hjälper inte ens att blända ner till f/11 eller F/16, synd för det är annars en mycket fin optik. Vi har jämfört denna zoom med Zeiss 35/2,8 ZA, 55/1,8 ZA och Samyang 24/1,4 och alla tre ger betydligt bättre resultat i kanter och hörn, men i mitten av bilden är det ingen större skillnad i skärpa.

Zeiss 24-70/4 vinjetterar som brukligt på största öppning och mer synligt på 24mm än övriga brännvidder. Distorsion korrigerar Sonys kameror automatiskt och går inte att stänga av, och som synes på testbilderna nedan är den i stort sett raktecknande. Men om man fotograferar i RAW och använder någon annan programvara än Sonys egen så avslöjas en relativt kraftig distorsion. Korrigering av kromatisk aberration finns också inbyggt i Sonys kameror, och stänger man av den funktionen så blir det tyvärr rätt påtagligt.

Fungerar hyfsat bra i starkt motljus och ger relativt fin bokeh för att vara en f/4 zoom.

Inga inlägg Funna

Skriv en recension